İnternet üzerinden biraz para kazanmak her insanın kafasında yer alan güzel bir fikirdir. Aslında bunun için bir sürü yol var. Fakat bugün yazımda paylaşacağım yol aslında tamamen bir meraktan ortaya çıkmış bir fikir. Kısaca bahsetmek gerekirse Google Colab üzerinden Miner yapmayı denedim ve başarılıda oldum.

Google Colab peki nedir ?

İnternet üzerinden Google Colab’a girerek ücretsiz bir şekilde GPU üzerinde derin öğrenme uygulamaları geliştirebileceginiz bir platformdur. Ayrıca Colab ile

  • Python programlama dilinde uygulama geliştirebilirsiniz.

  • Keras, TensorFlow, PyTorch ve OpenCV gibi kütüphaneleri kullanarak derin öğrenme (deep learning) uygulamaları geliştirebilirsiniz. Colab’ı diğer ücretsiz bulut servislerinden ayıran en önemli özellik; Colab’ın ücretsiz GPU sağlamasıdır.

Unutmadan söylemek isterim ki eğer böyle bir miner denemesi yapmayı düşünürsen büyük ihtimalle Google Tarafından engelleneceksin ve google colabı bir daha kullanma fırsatın olmayacak.

Başlayalım

Şimdi size bu kurulumun ne kadar basit bir şey olduğunu göstermek istiyorum.

Bu kod yardımıyla bir çok havuz üzerinde mining yapabilirsiniz sadece alt kısımda bulunan havuz adresinizi ve portunuzu değiştirmeniz gerekir. Ve tabiki ethereum adresinizi :)

Ufak bir ipucu : Google Colab belirli sürede işlem olmazsa sistem ile baglantısını keser bunu önlemek için küçük bir Javascript koduyla bunu önleyeceğiz.

Bu kod belirli zaman aralıkları ile ekrana tıklama işlemini gerçekleştirir. Ctrl + Shift + ı yardımıyla açılan developer sayfasından Console kısmına geçiyoruz buraya kodumuzu yapıştırıp çalıştırıyoruz.

Durum ?

İlk denememi gece yapmıştım ve bulunduğum ülkede büyük ihtimalle Colab kulanım sayısı normal şartlara göre daha az olduğu için daha yüksek bir ekran kartı (Colab ekran kartı : Nvdia Tesla K80) performansı aldım. Bu da yaklaşık olarak 42MH‘di. Fakat diğer sabah yine aynı kodu tekrar denediğimde 1.58MH aldım ve bu değer oldukça düşüktü. Bu değerlerle para kazanmanın imkanı yok gibi bir şeydi. Para kazanmak için en az 100 tane Colab‘a ve sürekli oluşturulan yüzlerce google hesabına bir ihtiyaç vardı. Fakat her şeye ragmen 0.01% kazımıştım ve bu bile beni az çok mutlu etmişti.

Hepinize iyi günler dilerim :)